groepsfoto 2017
 
De jeugdwerking van ATB Kempen verstrekt een aanbod op twee fronten, met name recreatief en wedstrijdgericht. Centraal gegeven is dat jeugd kennis maakt met de mountainbike sport en dat de sportbeleving in groep en op een veilige manier wordt aangeboden, zodat jongeren op eigen niveau deze sport positief ervaren en zich kunnen ontwikkelen als sporter.
 
Recreatieve jeugdwerking

Vanaf april  tot en met september organiseert ATB Kempen elke woensdag (vanaf 18.30) een mountainbike training voor jongeren vanaf 7 jaar. Er zijn verschillende groepen (naargelang leeftijd en niveau) waar deze kids samen plezier beleven op de fiets in een veilige omgeving. Het sportbos onder toezicht van ATB Kempen bevat een single track parcours van bijna 6 km.  Hier worden de eerste MTB skills geleerd…

Je wordt lid van ATB Kempen en geniet een heel jaar van deze trainingen en andere activiteiten. De verzekering is geregeld via Cycling Vlaanderen.

Voor meer info : Ann Van der Moeren (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Tom Bertels (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 
Wedstrijdrenners: jeugd competitie mountainbike

De competitierenners van ATB Kempen trainen op een hoger niveau en nemen via een wedstrijdlicentie van Cycling Vlaanderen (UCI) deel aan de nationale competities (zoals Kids Series in Vlaanderen en Kids Trophy in Wallonië voor miniemen en aspiranten of zoals Flanders Series en Wallonia Cup voor nieuwelingen en ouder) of internationale wedstrijden.
De trainingen zijn zeer gevarieerd en lopen bijna een heel jaar door. Onder meer techniektrainingen, parcoursverkenningen, trial trainingen, downhill trainingen, stages, wegtrainingen, pistetraining, core stability zijn een greep uit het flinke aanbod van deze wedstrijdformule. De begeleiding gebeurt door ervaren en gediplomeerde trainers.

Je wordt lid van ATB Kempen (wedstrijdformule) en geniet van een gevarieerd programma trainingen en opleiding.

Voor meer info : Tom Bertels (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 
Het bestuur en de jeugdwerking van ATB Kempen wil aan jongeren een kans geven om zich te ontplooien in deze fantastische sport, recreatief of competitiegericht. Met dank aan de ondersteuning van de gemeente Ravels en Cycling Vlaanderen.
 
 

Fotoalbums

Fototoestel