IMG 4954

In de voormiddag was het afgelopen zondag ATB Cross voor de grote mensen, de mama’s en de papa’s zeg maar ….
Tegen een uur of drie waren ze echter niet meer te houden, de kleinste pagadders die in de wielsporen van hun ouders wilden treden om te laten zien dat ook zij al heel goed met hun fietsjes overweg kunnen.
En laat ons eerlijk zijn, het wordt de hoogste tijd dat we onze kinderen en kleuters wat meer actief bezighouden.
 IMG 4907

Eerst de loopfietskes.

De loopfietskes kwamen als eerste aan de start en honderden camera’s flitsten toen de start werd gegeven voor hun twee rondjes van eeuwige roem. Verrassend genoeg kwam er al direct een winnares uit de bus. De jongens hadden zich allemaal laten schuren door Nienke die de beste was van allemaal.
 

Alle klassen van de ATB jeugd komen aan bod.

IMG 6685Voor de druk bezette eerste reeks (2009/2010) van de gewone MTB fietsjes was het drummen, hier werd het duidelijk ernst. Geen getrappel meer met rare vehikels, maar hier en daar al een professioneel uitgerust wielertuig gespot wat deed vermoeden dat hier al serieus over deze sport wordt nagedacht voor de toekomst. Toch zijn hier ook nog verreweg de meeste kids  gewoon prettig bezig met een sport die ze zelf ook wel hel erg stoer vinden. 
Met bijna dertig jongens en meisjes stonden ze aan de start en hier en daar werd al eens stevig gevallen zodat de traantjes vloeiden, was het om de pijn of was het om de gemiste kans, we zullen het nooit weten. Xiebe, Sid en Adrian waren de besten en mochten op het erepodium plaatsnemen.
 

Ook de meisjes strijden mee.

IMG 6713IMG 6871Voor de volgende reeks van meisjes en jongens van het jaar 2007 & 2008 waren er wel wat minder gegadigden maar toch werd ook hier hard gestreden om vooral de entourage die was meegekomen om hen aan te moedigen gunstig te stemmen. Arthur was hier de rapste, hij kon één van de straffe Urkens mannen achter zich houden en Vic stond op het derde trapje van het podium.
 
De reeks 2006/2005 kreeg dan toch Ferre Urkens als overwinnaar voor Witse en Jelle, jammer voor Lore die als meisje net van het podium viel. Gelukkig had ATB Kempen voor iedereen die meereed altijd wel een leuke attentie klaar zodat niemand met lege handen naar huis moest.
 
In de voorlaatste reeks van de geboortejaren 2003 & 2004 moesten Noa en Briek het afleggen tegen Warre die de beste was in deze reeks.
 
De reeks voor de grote jongens 2000 / 2001 & 2002 was ongewoon spannend, er bleef een compact groepje samen tot de laatste ronde maar toch wist Nick de zege te pakken voor Berre en Lowie.
 

ATB Kempen is een tevreden club.

Met bijna 100 deelnemende kinderen en kleuters mogen ze bij ATB Kempen best tevreden zijn, de rijdertjes zullen allemaal goed geslapen hebben. Daar hoeven we niet aan te twijfelen.
Er zullen in de komende weken ongetwijfeld wel weer enkele nieuwe ATB kids zich komen aanmelden om zich in te schrijven bij de club. Het is ook een fantastische sport voor kinderen, het is spannend, af en toe zelf een beetje gevaarlijk …. En hoe tof is dat !!!!
 
fotograafFotoreportages kan u hier bekijken van de volgende fotografen:
 
 
 
 
 
 
 

 

Fotoalbums

Fototoestel