IMG 4676

In een zonovergoten Ravels werd vorige zaterdag een succesvolle 14de manche van de MTB Kids Challenge en tevens Antwerps Provinciaal kampioenschap afgewerkt.
Maar liefst 202 kinderen van over heel Vlaanderen ( en Wallonie ) namen het tegen elkaar op.  
 
Hoogdag voor lokale ATB vedetten. 
Voor de eigen renners van organiserende club ATB Kempen VZW werd het alvast een hoogdag.  Ze kaapten maar liefst 8 podiumplaatsen weg van de 12 podia. 
IMG 4881In totaal werden er dus 8 reeksen al naargelang de leeftijd afgewerkt. Elke reeks op zich zorgt voor enorm spannende momenten.  Zo streden onze lokale ATB dames Hanne en Sofie bijna een ganse wedstrijd om hun plaatsen.   De aanwezigheid van menig eigen supporters maakte dan ook vaak het verschil en zorgde voor de nodige motivatie.  Ondanks de competitiviteit verliepen de MTB wedstrijden toch steeds sportief.  Iets wat na de finish benadrukt wordt wanneer de kinderen elkaar de hand schudden en een welgemeend proficiat wensen.  
Wat de manche in Ravels uitzonderlijk maakt t.o.v. de andere manches van de MTB Kids Challenge zijn de proefjes ook voor de allerkleinsten.   Kinderen van 2 – 4 jaar kunnen deelnemen aan een rondje met de loopfiets.  Voor kinderen vanaf 5 jaar starten de Dikke Banden Races en ook daar stonden reeds 2 ATB Devils op het podium als het tastbare resultaat van de eigen jeugdwerking die dit jaar serieus “boomt”.  Afgelopen seizoen zijn er heel veel kinderen van 6-8 jaar zijn gestart.  Het is duidelijk dat het mountainbiken in de lift zit.
Wil je eens zien wie voor de eigen kleuren heeft gestreden bekijk dan zeker de uitgebreide fotoreportage: MTB Kids Challenge. (© André Vermeeren + Veerle Geenen)
Volgend jaar kijken we alvast weer uit naar deze wedstrijd.  De club ATB Kempen VZW heeft opnieuw de organisatie van het provinciaal kampioenschap toegewezen gekregen van Wielerbond Vlaanderen op zaterdag 3 okt 2015.
 
 

 

 

Fotoalbums

Fototoestel