ATB Kempen is een MTB club met ongeveer een 150 leden + een 70 tal jeugdleden (info over jeugd is terug te vinden onder menukeuze Jeugd, Algemeen).
Vanaf april-mei organiseren wij elke donderdagavond een clubwedstrijd tot eind augustus. Dit zijn een 13 tal wedstrijden. Alle datums zijn te vinden op onze kalender.


Vanaf 18.00 starten de C klasse en D+ klasse (+ 55) en de dames, zij vertrekken met een tussentijd van 1 minuut , en rijden elk voor hun eigen klassement . Deze reeks rijden 3 ronden. Om 19.00 starten de A en B rijders (meer gevorderde rijders) voor 5 ronden, ook elk voor een apart klassement.
Vanaf 2019 : klasse A + B + C + D starten allemaal tesamen om 19:00u. A + B doen 4 ronden. C + D doen 3 ronden. Voor elke klasse blijft er een apart klassement.


Onze vaste omloop is +- 5500m, en mag alleen bereden worden met een MTB, én zeker ook verplicht om een helm te dragen. Als beginnend rijder mag je kiezen in welke klasse je mee rijdt. Eindig je in het totaal klassement bij de 3 eerste, wordt door het bestuur gevraagd om een klasse hoger te rijden. Dit is géén verplichting, alleen mag je het volgende seizoen in de eerste 6 wedstrijden NIET bij de eerste 3 rijden. Dan moet je wel overgaan, kwestie van iedereen eerlijk een kans te geven.


De Omloop is gelegen aan het Sportpark in Ravels. In de gps kan je best Raaftuinweg 3 ingeven. Je komt dan aan de tennisvelden en het MTB parcours ligt hier vlak achter.
Ook via de Onze Lieve Vrouwstraat kan je de omloop bereiken, deze ligt dan net achter het BMX parcours. Het mtb-parcours is voor iedereen toegankelijk, je bent niet verplicht om lid te zijn van ATB Kempen. Wel wordt gevraagd om je aan de regels te houden.


Aan onze omloop wordt wekelijks veel tijd en geld gestoken om hem zo optimaal mogelijk berijdbaar te houden. Zelfs na dagen van regen is het nog heel goed mogelijk hier te rijden . Voor niet leden die hier vaak rijden vragen wij vrijblijvend een bijdrage te doen voor het onderhouden van de omloop.


Deze kan gestort worden op reknr BE 23 9791 4617 7991
biccode ARSPBE 22 met vermelding bijdrage parcours ATB Kempen en uw naam. Alvast bedankt vanwege de werkploeg

Voor meer info over de omloop kan je altijd terecht op volgend nr 0475/323096 (Willy v Loon) of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fotoalbums

Fototoestel