ATB Kempen 2.1

Ravels2019Na 7 vette jaren, toch wat het weer betreft, moest de uitbundige regenval er eens van komen. Het hele weekend werd overschaduwd door donkere wolken en dikke druppels. Enkele jeugdreeksen op zaterdag dienden hun wedstrijd in aanhoudend, gutsende regen af te werken.

Ondanks deze voorspellingen, was de opkomst massaal. In de jeugdreeksen maar liefst 230 renners … van toewijding gesproken. Een heerlijke, epische strijd op het specifieke parcours van Ravels, dat wel wat regen (lees bakken regen) kan verdragen. Gelukkig maar.

Voor de tweede keer op rij onthaalden we (deze keer) veel mama's (ook van buiten de club) voor de 'moederkescross'. Soms hilarisch, vooral heel sportief, maar bovendien hartverwarmend zoals het in de MTB scene aan toe gaat. Schitterende taferelen ! Wellicht een concept dat navolging zal kennen !?

Op zondag was de vrees voor het slechte weer des te groter, maar hier hadden de weergoden dan toch wat begrip getoond en bleef de permanente regenval uit. De opkomst was veel hoger dan verleden jaar. Natuurlijk zat het provinciaal kampioenschap hier voor iets tussen, maar ook de truien van de Vlaamse kampioenen zouden worden uitgereikt.

Met net geen 400 renners over de meet kan onze organisatie van een succes spreken. Hiervan proefden 125 recreatieve renners van competitie... Cycling Vlaanderen zag dat het goed was.

We boekten in eigen huis tal van overwinningen: Jasper Michiels (DB), Jasper Fleerackers (DB), Lars Goffa (U9), Ylke Vansweevelt (U9), Ferre Urkens (U15) en Warre Janssens (U17). Proficiat en bovendien aan alle andere deelnemers van onze club, dikke pluim voor deelname en strijd !

Via deze LINK kan je de verschillende fotoalbums terugvinden van de 2 dagen, per wedstrijd.
Wil je hiervan een foto in origineel formaat, dan mag je een mailtje sturen naar de fotograaf, met vermelding van de juiste nummer van de foto.
Mailen naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met dank aan onze trouwe sponsoren, gemeente Ravels en Cycling Vlaanderen.
De prijzen voor dit weekend hebben wij in dank aanvaard van Manouh Art Flowers, 'Het Voetje' (Lien Vervoort), Beyens Tomaten, Contineo, Be Lieve (Lieve Willems), Brouwerij Van Honsebrouck (Filou), Hoefnagels, Kempisch Fruit, UP, De Tweewieler, Veloscoop en Bioracer.
Verslaggever : Tom BertelsFotoalbums

Fototoestel